maanantai 26. kesäkuuta 2017

Tervetuloa historiasivuilleni!

Hei

Olen Kalevi Mikkonen, historiantutkija ja koulutukseltani filosofian lisensiaatti (FL). Tein nämä sivut sitä varten, että julkaisen täällä tutkimustuloksia, valokuvia ja kertomuksia erityisesti Rovaniemen ja Lapin alueen paikallishistoriaan liittyen. 

Olen aikaisemmin tutkinut egyptologisia aiheita ja laitoin linkit myös niihin. Nykyisin olen keskittynyt lähinnä Rovaniemen alueen toisen maailmansodan aikaiseen sotahistoriaan ja muutoinkin Rovaniemen ja Lapin alueen historiallisiin kohteisiin.

Katso myös Twitter-tilini: https://twitter.com/Kalevinhistoria

Academia.edun sivu: https://independent.academia.edu/KaleviMikkonen

Uusin kirja: Dietl - Lapin kenraali jatkosodan aikana

Kirjaa voi tilata Väyläkirjojen nettisivulta: https://www.vaylakirjat.fi/product/kalevi-mikkonen-dietl-lapin-kenraali-jatkosodan-aikana/

Rovaniemellä Dietl-kirjaa on myynnissä Suomalaisessa kirjakaupassa (Kauppakeskus Revontuli, Koskikatu 27)


Tekemäni kirja "Parakkeja ja piikkilankaa: Saksan armeijan rakentamiseen liittyvä toiminta Rovaniemen seudulla 1940 - 1944" on luettavissa nettiversiona tästä Lapin maakuntamuseon sivulla olevasta linkistä:
https://www.rovaniemi.fi/loader.aspx?id=8100cbe5-70b3-40a6-b94e-69432a98b777 (vain suomeksi).



English summary: My name is Kalevi Mikkonen. I am an independent researcher specialized in Rovaniemi and Lapland area history. I created this page to publish my research results. My recent research  is about German military presence in Rovaniemi area during 1940-1944. You can read my book "Parakkeja ja piikkilankaa: Saksan armeijan rakentamiseen liittyvä toiminta Rovaniemen seudulla 1940 - 1944" from this link: https://www.rovaniemi.fi/loader.aspx?id=8100cbe5-70b3-40a6-b94e-69432a98b777 (only in Finnish).

Asiasanat: Lappi, Rovaniemi, Petsamo, historia, Lapland, history, war history, Winter War, Continuation War, Lapland War, Deutsche militärische Präsenz in Lappland 1940 - 1944, Winterkrieg, Fortsetzungskrieg, Lapplandkrieg, Finska Vinterkriget, Finska Fortsättningskriget, Lapplandskriget, Svenska Frivilligkåren i Finland

Nivavaaran saksalaisen polttoainevaraston alueella. (Kuva: Maura Forrest)


Tässä kirjallista tuotantoani:

Linkit tämän sivun kirjoituksiin löytyvät oikeanpuoleisesta palkista.

Artikkeleita Saksan armeijan toiminnasta Lapissa vuosina 1940 - 1944
Kirja, 2021 (Löytyy Rovaniemen kaupunginkirjastosta, ei nettiversiota)

Jatkosodan aikaiset vankileirit Rovaniemen kauppalan ja maalaiskunnan alueella
Booklet, uusin painos 2022



Organisation Todt Rovaniemellä ja muualla Lapin alueella 1941 - 1944 (uudistettu 2. painos)
Show publication
Kalevi Mikkonen · Jan 6, 202

4 kommenttia:

  1. Olipa hyvä, että ymmärsin googlata. Kaipasin sinun Parakkeja piikkilankaa- kirjaa/tutkimusta, kun lainasin sen taannoin ja nyt tarvitsen. :)

    VastaaPoista
  2. Olen ollut Kusfors'in leiriläinen 1945 toukok. syksyyn 1946 jolloin palasimme Rovaniemelle. Leirin nimi muuttui kun Norjasta tuli väkeä ja riitojen vuoksi leiri jaettiin aidalla, ja nimeksi tuli
    Lilla Norge/Lilla Helsingfors.
    Oli koskettavaa nähdä yli 70v. jälkeen kuva leiristä! Lisätietoa ja kysymyksiä olisi. Pentti Tiestö

    VastaaPoista
  3. Vaimoni löysi kirjastosta tuon teoksesi "Parakkeja ja piikkilankaa". Täytyy hämmästellä tuon tuotoksesi syvyyttä ja laajuutta! Mutta sitä ei enää tunnu löytyvän divareistakaan. Maakuntamuseomme voisi minusta verorahoillamme julkaista kolmannen painoksen, ja saisin sen tuohon kirjahyllyyni.
    Markku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuosta kirjasta ei tule enää uutta painosta. Divareista sitä ei ole tietääkseni koskaan löytynyt. Ne, jotka ehtivät sen ostaa, pitävät itsellään! Rovaniemen kirjastosta löytyy kolme muutakin minun kirjaa aiheesta ja vastikään ilmestyi "Dietl - Lapin kenraali jatkosodan aikana", joka kannattaa ostaa. Kirjaa voi tilata Väyläkirjojen nettisivulta ja Rovaniemen Suomalaisessa kirjakaupassa se on myös myynnissä.

      Poista